OM OSS      LOGGBOK      BUTIK      >REKO      INSTA

VAD ÄR NATURVIN?

Naturvin görs på ekologiskt- eller biodynamiskt odlade druvor utan användning av kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel (helst certifierade). Idealiskt är inget tillsatt eller borttaget utan druvorna jäser helt naturligt ut till vin. Inget eller en liten dos sulfiter kan tillsättas vid buteljeringen (idealt mindre är 30mg/l).

Naturviner är ärliga sitt ursprung, levande, energifulla, uppfriskande, inspirerande och själfulla viner som väcker känslor. Vi tänker att Naturvin inte kan tillverkas storskaligt  eftersom naturvinets själ och tillvägagångsätt skapar mening i flera lager och det är dess själ och existens. Naturvin är inte en kommersiell "hype" utan görs av övertygelse "för att det måste göras precis så, just där, av just den som gör det".

Vi ser Naturvin som en positiv rörelse som vill göra vin hållbart. Respekt för allt liv, jorden,traditionen och hållbart för miljön, socialt och ekonomiskt.

Idealet  är "naturen" och odlingen sker småskaligt med betoning på biologisk mångfald, liten påverkan och manuell skörd under rättvisa arbetsförhållanden.

Den här Naturvins-själen vill vi försöka behålla även i vårt led i kedjan. Vi ser oss som våra odlares förlängda arm i Sverige. Vi utnyttjar "storskalighets-distributionen" för att erbjuda alla i Sverige tillgång till våra småskaligt odlade viner, viner som aldrig skulle hitta in genoms monopolets urvalsprocesser.

Vår urvalsprocess inkluderar ett besök hos odlaren för att träffa dem vi skall representera, se vingården och i princip "gå i deras skor" en kort stund. Vi provar vinerna tillsammans med vår vinkommunity och väljer viner baserat på feedbacken. Vi lyssnar på människor vi litar på, följer naturvins flöden och magasin för att hitta småskaliga odlare som vi vill representera. Vi och våra odlare delar transparant med oss information om operationen, certifikat och labb-rapporter. Vi publicerar fraktavstånd för varje vin och vi betalar rättvist för att stödja odlarna i sin strävan efter hållbarhet. Vi väljer endast odlare relativt nära Sverige för att minska CO2 utsläppen.

Vi vill inte "sälja på" någon våra viner -Vi tänker att om vi behöver anstränga oss för hårt , då gör vi nåt' fel.  Vi vill gärna hålla kontakt och ha en dialog med våra kunder och följare.  "Liten-Låg-Långsam"  är ett förhållningssätt vi har för att behålla vår övertygelse och ta ansvar; Liten -småskalig verksamhet tar större ansvar, Lågt - lågt miljömässigt avtryck, låga utsläpp, långsamt - utan att maxa sparar man enormt mycket energi.

Frågor, förslag eller funderingar kan alltid skickas till Jorgen@rekovin.com

Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION
Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATIONBesök gärna hemsidan på en dator för tillgång till arkiv/äldre inlägg.