OM OSS      LOGGBOK      BUTIK      >REKO      INSTA

AVSKALAT

STOCKHOLM
NOV 22

"Vad är en festival i Stockholm? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles, alldeles underbar!"  Ja det var fantastiskt! Ännu en gång överträffades våra förväntningar! Det är så kul att träffa alla supertrevliga besökare på Avskalat festivalen!!

Den här gången var festivalen uppdelad i tre pass ett på fredag  17-21 och två på lördag, ett 12-16 och ett 17-21. Utöver det så hade vi härligt  "barhängstjöt" i montern efter stängningsdags båda kvällarna! (o pausen mellan passen vart fylld också).

Efter att flera kommit till oss på rekommendation från andra besökare och bad att få hela "slatt" provningen så tog vi på oss epitetet som "Slatt-Bordet" och faktum är att de allra flesta uppskattade att få en liten resa genom Alsace druvor som både rött, vitt, orange och PetNat plus det "rödröda" från Beaujolais som vi hade med oss.

Om jag sammanfattar reaktioner och kommentar från minnet så ger det kanske en liten bild av festivalen för vår del; Första vinet vi serverade var Luc Faller Muscat PerNat. Ett wow vin för många! Näsan flaggar upp för ett sött vin och i munnen är det helt torrt och hjärnan blir lätt förvirrad. Vi hade flera som kom tillbaka för en andra runda med vinet och tyckte det var festivalens bästa vin. Som nummer två hade vi Lissner Riesling Wolxheim. Vi presenterade Riesling som ofta frisk, syrligt snyggt vin -men det är inte detta! Ungt vilt och bråkigt men med fantastisk frukt och lite lätt spritsighet. Ett Favoritvin för många. Och för dom som köpte en ostbricka hos Arla unika så satt vinet som en hipster mössa! Trean var kvällens vattendelare Simonis Gew. Indien. Mång blev helt lyriska andra "Inte riktigt mitt typ av vin". Att döma av de ordrar som kom in under söndagen så var passionen för vinet direkt kopplat till beställningsknappen hos systembolaget. Kul! Vin fyra och fem var röda. Först Luc Faller Pinot Noir som alltid drar sin beundrar skara vid provningar. Vi presenterade vinet lite som att traditionen i Alsace är huvudsakligen vitt vin och att Luc's Pinot Noir är lite av ett vitt vin gjort med röda druvor. Frukt, frukt, frukt. Lite "funky" i doften svarad panelen och associationerna outtömliga men stabil god pinot noir i smaken. Servera kall och njut till mat! Nästa röda var Sandrine Henriot Humeur de vagabond. Vi berättade om sandrins tre årgånga, att hon var riktigt nöjd med sin tredje årgång och att det är hon som satt sin profil på det. Jordigare aromer och en fantastisk fruktsyra! Alla tyckte det var ett super vin! Vi hade en kille som visade sig ha källaren, garderoben och skafferiet fulla av Morgon och han stod häpen och berömde vinet -Jätte kul såklart!
Så hade vi utöver slattarna: Binner Scarabee Skin-touch. Vi presenterade vinets och sa att för ett smakprov (5cl) ville vi ha två kuponger för detta vin.  Vi bad besökarna smaka sig runt på Festivalen och om de inte var riktigt nöjda så skulle de komma tillbaka och prova "världens godaste orangea vin" -och det gjorde många! Alla som drack uppskattade den fina lena aromatiska smaken och bara njöt lugnt och finstämt.

Här får ni lite citat:

Charlotte Lindahl med  vänner "Sverige säger tummen upp”

"Marmelad" om Muscat PetNat

"Scarabee skin-touch på en Söndag förmiddag är drömmen"

”Mässan bästa vin om Lissner Riesling Wolxheim”

”Mässans bästa vin om PetNat”

”Mässans bästa vin om Simonis Gew. Indien”

”Väldigt intressant urval”

"Gå till slatt bordet och prova"

"Vi vill vara med er och importera vin"

"Ni har ju världens bästa Content"

"Otroligt karaktärsfulla viner"

”Det känns att det är vin baserad i en stabil tradition som får en tydlig karaktär egen identitet som naturvin”

Ni fattar att vi är lyckliga ︎

Tack alla ni som kom och smakade, var intresserade, delade med er och tjötade!

Tack alla ni som gillade våra viner och sedan agerade ambassadörer och tog med nya besökare till oss!

Tack till Frankly Foods som öste kapsyler över oss för det fick gudasänd Muscat PetNat!

Tack till er som stod o hängde långt efter stängningsdags ;)

Tack till Erik & Fredrick, Äkta vara och alla andra arrangörer som gör Avskalat möjligt överhuvudtaget!

Sist men inte minst; tack till våra odlare som ger oss möjligheten att ha så jävla kul!

Tills nästa gång!

Avskalt.nu

Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION
Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATIONBesök gärna hemsidan på en dator för tillgång till arkiv/äldre inlägg.