OM OSS      LOGGBOK      BUTIK      >REKO      INSTA

BIOJOLAIS
VINLÅDA, 3FL


798krVinerna i lådan är från från Sandrines olika vinlägen ovanför by Morgon i Beaujolais. Odlingslotterna där Morgon Les Charmes, och Morgon Vagabond växer ligger rätt så nära varandra medan Beaujolais Village odlingen ligger högre upp på berget.  Jordmånen är en blandning av sand, sten och lera och druvan är Gamay som är den "vanliga" druvan i Beaujolais.

Druvorna skördas manuellt och lämnas på sina klasar i början av jäsningen. Allt är manuellt och väldigt småskaligt.

Först köptes marken, sedan hittade familjen ett litet hus och byggde till en vinkällare över mark. Specifik vinifiering av de olika odlingslotterna påbörjades och utvecklingen fortsätter entusiastiskt i takt som intäkterna och arbetstiden räcker till.

Vi har tänkt att den här vinlådan ska spegla Sandrines olika viner och även om det är samma druva och ett kort avstånd mellan de olika odlingarna så smakar vinerna ändå rätt olika beroende på höjden över havet, skördetid och hur Sandrine har velat att vinet ska smaka. Skål!

Tack för att du väljer en vinlåda på så sätt blir det mer ekologiskt hållbart. Frakt för tre flaskor blir inte mer CO2 utsläpp än för en. Lite billigare blir det också. Läser mer om vinerna gör du under respektive vin här i butiken.

Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION
Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION