OM OSS      LOGGBOK      BUTIK      >REKO      INSTA

TRE(S) ORANGE
VINLÅDA, ALSACE, 3FL


891krNär våra matvanor ändras, följer vinet med. Vi äter mer vegetariskt och mer kryddigt och då är orange vin bättre än både rött och vitt.

"Nya Alsace - tradition i ny tappning!" Vi har satt ihop en naturvinlåda från Alsace med tre orangea viner. Vinodlarna bakom viner har länge jobbat Biodynamiskt, nära naturen och har en rätt klassisk smakbild. Nu låter de en del av druvornas skal jäsa med och de gör orange vin i små mängder. Du kan enkelt ta fram vinerna och dricka till nästan vad som helst, servera kyllt. Om du vill ha lite mer tips kolla på respektive vin genom länkarna nedan. Om du vill "nörda" ner dig lite så kan du jämföra två olika druvor Pinot Gris som blir nåt' mellan rött och vitt vin samt ett mer "vitt" - Gew som är ett blommigt örtigt fruktigt vin i smaken. Du kan också smaka de båda Pinot Gris mot varandra för att se karaktären de två olika odlare ger sina viner. Ha så kul!

Tack för att du väljer en vinlåda på så sätt blir det mer ekologiskt hållbart. Frakt för tre flaskor blir inte mer CO2 utsläpp än för en. Lite billigare blir det också. Läser mer om vinerna gör du under respektive vin här i butiken.


Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION
Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION