OM OSS      LOGGBOK      BUTIK      >REKO      INSTA

Niklas Rückrich, Spätburgunder (Pinot Noir)
2022, 11%


399kr
Odlandet av de bästa Pinot Noir vinerna kommer närmare och närmare Sverige. Vi på Rekovin har kommit till Rheinhessen, så fortfarande ca 120 mil från Göteborg. Det är inte bara vi som upptäckt detta fenomen. Tyska Pinot Noir vinner tävlingar och efterfrågas överallt. Vi fick inte många flaskor men dom vi har, dom finns nu på Systemets beställningssortiment och tillgängliga för alla i Sveriges avlånga land! Passa på! Odlandet sker helt manuellt, efter ekologiska principer och skördas för hand. Pressningen sker mycket varsamt och 80% av vinet jäser på gamla ekfat medan 20% jäser på ståltank. Vinet lagrades 6 månader på flaska innan det levererades till oss.

När vi provade vinet sa vår Testpanel; ”Lätt hallonröd färg"  “Spritsigt" "Fin friskhet och struktur, lite svaga tanniner" "Det känns att det är ett Pinot Noir från ett kallt klimat med vitvins tradition" "God rund, frisk smak av söta bär" "Lätt men karaktäristisk smak" "Bästa vinet!". "Gott för sig själv men även till det mesta i matväg, tål nog både kraftig och smakrik kryddig mat".


Läs mer om Niklas här︎︎︎Snabbfakta:Gård:
Familjegård, 2 hektar av gårdens 14

Odlare:
Niklas Rückrich

Ekologisk & Biodynamisk under omställning till 2025

Färg:
Vit

Druva:
Chardonnay
Årgång:
2022

Alkohol:
10,6% Vol.

Socker:
1,1 g/l Glukos/Fruktos

Syra:
2,6 g/l (Total,TH2)

Sulfit:
22 mg/l (Total)

Lab-rapport:

Länk︎︎︎

Glasflaska:
750ml

Vikt tom flaska:
550g

Vikt full flaska:
1300g

Frakt till vårt lager:
120mil

Detaljer:

Niklas Rückrich , Eckelsheim, Rheinhessen, Tyskland

Familjegård. Niklas odlar ekologiskt på 2 hektar av familjegårdens 14.

Biodynamiskt certifiering:
-    Under omställning mot 2025.

Ekologisk certifiering:
-    Under omställning mot 2025.

Vinodling:

Levande jordar är en av nycklarna till Niklas smakrika viner. Odlingen sker Ekologiskt även om certifieringen inte sker förrän 2025. Mycket av arbetet är manuellt och Niklas tar hjälp säsongsvis. Det växer gräs och örter mellan vinrankorna och jordmånen är präglade av en unik vulkanisk bergart (Porphyr) ca 1,5m djupt lager, täckt av en stenig lerjord.

Vin:

Druvorna till detta vin växer på kullarna runt Eckelsheim. Jordmånen är karg och vinden ständigt påminnande. Det kyliga klimatet ger druvorna en bra fruktsyra, och berggrunden sälta och mineralitet. Som naturvinsodlare, med minimal påverkan från människan på vinet så spelar jordmån, vinden, det torra relativt kalla klimatet och vädret stor roll för hur vinet smakar. 80% av vinet jäste på gamla ekfat/20% Ståltank. Efter buteljering lagrades vinet på flaska 6 månader innan det levererades till oss.


Frågor, idéer, kommentarer:
︎  Jörgen@rekovin.com
︎  0708-201219Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION
Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION