OM OSS      LOGGBOK      BUTIK      >REKO      INSTA

Niklas Rückrich, Ruländer (Pinot Gris)
2022, 12%


379kr
Det här är Pappa Rückrich favorit bland Niklas viner. När vi provade det i Maj 2023 kunde vi bara hålla med. 2022 var ett varmt år och Niklas har blandat tre olika cuvéer och får till ett exceptionellt vin. Odlandet sker helt manuellt, efter ekologiska regler. Ruländer druvorna (Pinot Gris) skördas för hand och 40% får 7 dagars skalkontakt och jäser i ståltank, 30% får 7 dagars skalkontakt och jäser på gamla ekfat och de sista 30% är direkt pressade och jäser på gamla ekfat. De tre cuvéerna blandas före buteljering och ligger på flaskor i sex månader innan det levererades till oss.

När vi provade vinet sa vår Testpanel; ”Ljus Orange färg” “Frukt, grapefrukt och lite bränt socker i doften" "Frisk, rak, lång smak ". "Gott på egen hand, väldigt gott till mat bästa vinet!" "Till råkost, en matig sallad, pizza, småplock eller ost".Läs mer om Niklas här︎︎︎Snabbfakta:Gård:
Familjegård, 2 hektar av gårdens 14

Odlare:
Niklas Rückrich

Ekologisk & Biodynamisk under omställning till 2025

Färg:
Orange

Druva:
Pinot Gris

Årgång:
2022

Alkohol:
11,3% Vol.

Socker:
0,8 g/l Glukos/Fruktos

Syra:
6,5 g/l (Total,TH2)

Sulfit:
14 mg/l (Total)

Lab-rapport:

Länk︎︎︎

Glasflaska:
750ml

Vikt tom flaska:
550g

Vikt full flaska:
1300g

Frakt till vårt lager:
120mil

Detaljer:

Niklas Rückrich , Eckelsheim, Rheinhessen, Tyskland

Familjegård. Niklas odlar ekologiskt på 2 hektar av familjegårdens 14.

Biodynamiskt certifiering:
-    Under omställning mot 2025.

Ekologisk certifiering:
-    Under omställning mot 2025.

Vinodling:

Levande jordar är en av nycklarna till Niklas smakrika viner. Odlingen sker Ekologiskt även om certifieringen inte sker förrän 2025. Mycket av arbetet är manuellt och Niklas tar hjälp säsongsvis. Det växer gräs och örter mellan vinrankorna och jordmånen är präglade av en unik vulkanisk bergart (Porphyr) ca 1,5m djupt lager, täckt av en stenig lerjord.

Vin:

Druvorna till detta vin växer på kullarna runt Eckelsheim. Jordmånen är karg och vinden ständigt påminnande. Det kyliga klimatet ger druvorna en bra fruktsyra, och berggrunden; sälta och mineralitet. Som naturvinsodlare, med minimal påverkan från människan på vinet så spelar jordmån, vinden, det torra relativt kalla klimatet och vädret stor roll för hur vinet smakar. Druvan Pinot Gris kallas i Rheinhessen Ruländer, precis som det här vinet och Niklas gör det Orange genom att behandla jäsning och lagring lite olika. I källaren fick 40% av druvorna 7 dagars skalkontakt och jäste i ståltank. 30% 7 dagars skalkontakt och jäste i gamla ekfat och resterande 30% pressades direkt och fick jäsa i gamla ekfat.


Frågor, idéer, kommentarer:
︎  Jörgen@rekovin.com
︎  0708-201219

Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION
Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION