OM OSS      LOGGBOK      BUTIK      >REKO      INSTA

Niklas Rückrich, Chardonnay
2022, 12%


419kr
När vi provade vinerna med Niklas i Maj 2023 så fick vi uppfattningen att det här ändå var Niklas favorit. Han berättar också att en del av sin inspiration kommer från Chablis i Frankrike och där är  det Chardonnay för hela slanten. Super intressant vin med skyhög fruktsyra men ändå lite fruktsötma kvar som ger balans till vinet. Odlandet sker helt manuellt, efter ekologiska principer och skördas för hand. Pressningen sker mycket varsamt och vinet lagras på gamla ekfat för att inte ta för mycket smak av ek utan behålla sin friska fruktiga smak. Eken ger ändå lite kryddighet men främst struktur till vinet som lagrades 6 månader på flaska innan det levererades till oss.

När vi provade vinet sa vår Testpanel; ”Rak lätt men kraftig smak", ”Många olika smaker och dofter" “Grönt, mognadstoner, smörigt och lite ek" , "snygg balans mellan friskheten och fruktsötman" "Vinet andas kvalitet rätt igenom!" "Absolut till mat", "Fisk med en gräddig sås, krämig potatisgratäng eller ost"


Läs mer om Niklas här︎︎︎Snabbfakta:Gård:
Familjegård, 2 hektar av gårdens 14

Odlare:
Niklas Rückrich

Ekologisk & Biodynamisk under omställning till 2025

Färg:
Vit

Druva:
Chardonnay
Årgång:
2022

Alkohol:
12% Vol.

Socker:
3,7 g/l Glukos/Fruktos

Syra:
9,0 g/l (Total,TH2)

Sulfit:
9 mg/l (Total)

Lab-rapport:

Länk︎︎︎

Glasflaska:
750ml

Vikt tom flaska:
550g

Vikt full flaska:
1300g

Frakt till vårt lager:
120mil

Detaljer:

Niklas Rückrich , Eckelsheim, Rheinhessen, Tyskland

Familjegård. Niklas odlar ekologiskt på 2 hektar av familjegårdens 14.

Biodynamiskt certifiering:
-    Under omställning mot 2025.

Ekologisk certifiering:
-    Under omställning mot 2025.

Vinodling:

Levande jordar är en av nycklarna till Niklas smakrika viner. Odlingen sker Ekologiskt även om certifieringen inte sker förrän 2025. Mycket av arbetet är manuellt och Niklas tar hjälp säsongsvis. Det växer gräs och örter mellan vinrankorna och jordmånen är präglade av en unik vulkanisk bergart (Porphyr) ca 1,5m djupt lager, täckt av en stenig lerjord.

Vin:

Druvorna till detta vin växer på kullarna runt Eckelsheim. Jordmånen är karg och vinden ständigt påminnande. Det kyliga klimatet ger druvorna en bra fruktsyra, och berggrunden sälta och mineralitet. Som naturvinsodlare, med minimal påverkan från människan på vinet så spelar jordmån, vinden, det torra relativt kalla klimatet och vädret stor roll för hur vinet smakar. Druvorna direkt pressades och fick jäsa på gamla ekfat.


Frågor, idéer, kommentarer:
︎  Jörgen@rekovin.com
︎  0708-201219Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION
Vi har ett nyhetsbrev om våra viner, hållbarhet & småskaligt tänkande som går ut en gång i månaden: ︎  NYHETSBREV

︎  INSTAGRAM
︎  EKO CERTIFIKATION