FRIDA RONGES OKONOMIYAKI & LISSNERS RIESLING

Inlägg no. 12

2020-05-13
Idag gjorde vi en japansk kålpannkaka efter Frida Ronges recept och drack Lissners Riesling 2018.

Pannkakan blir lite av en kombination av allt; husmanskost, skaldjur, japanska smaker och nästan lite snabbmats känsla i Majonnästoppingen. Vin till det? Jo, ett Lissner Riesling 2018 som passade som hand i handske, enligt mina smaklökar. Vinet adderar ytterligare en dimension till rätten. Det står för sig själv och lyfter samtidigt helheten!  Man kunde tänka sig ett lättare torrt vitt vin mer i linje med japanska smakpreferenser men jag skulle aldrig byta!

Vi följde Frida Ronges recept som du kan hitta här fullt ut. Majonnässåsen smaksatte vi med en tidigare gjord Shiracha, recept från Carolin Dafgård Widnerssons bok “Condiments”. Shirachan är gjord på Favorit Chili; Fishpepper och RedTip som båda är medelstarka fruktbomber.

Vinet har en härlig friskhet och sälta som matchar kålpannkakans smaker. Det känns ungt och tydligt vilket gör att det står för sig själv som en ytterligare komponent i maträtten. Sedan finns det, för mig en smak av äpple i vinet som knyter an till tex ugnspannkaka, vitkål, etc på ett kanonbra sätt.

Nästa gång lägger jag på lite färsk chili på toppen, inte för mer styrka utan för smaken av färsk, “crunchy” chili.

︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat