event


VIN + OSTPROVNINGNu kör vi snart höstens första vinprovning på Skeppet GBG, denna gång i glatt samarbete med Johan från Cityysteriet!

  • Skeppet GBG, RekoVin och Cityysteriet Gbg håller ost- och vinprovning den 27 oktober kl. 17:30.
  • Provningen sker i nya matsalen på Skeppet GBG.
  • Du får chans att prova unika ostar från Cityysteriet Gbg, kombinerat med naturviner från oss!
  • Se vad du tycker passar bäst ihop, och få inspiration kring hur man kan tänka för att kombinera olika smaker.
  • Provsmakning av fyra hantverksostar och fyra naturviner
  • Meze från Skeppets palestinska kök!

Kostnad 695 kr. Anmäl er här: https://www.skeppetgbg.se/evenemang/vin-och-ostprovning/

Ost och vin hör ihop på ett nästan mytiskt sätt. Ostbrickan och vinet blev väl populärt ungefär samtidigt i Sverige på 70-talet. Symbiosen är ännu större där vinet odlas. Ost och vin har där anpassats efter varandra under sekler till perfekta kombinationer.

Följ med på en Ost- och vinprovning som bygger vidare på traditionen men öppnar för nya smaker och tankar. På 70-talet var det nästan alltid ost och rött vin, idag anses nästan alltid ost vara bättre med vitt eller orange vin. Ostarna görs på obehandlad, närproducerad mjölk, bygger på en gedigen osttradition men lite friare i tanke och handling. Viner är Naturviner som bygger på tradition men har naturens samspel som ideal vilket ger för oss nya smaker.

Provningen sker i nya matsalen hos Skeppet GBG där vi berättar om vinerna och ostarna för att sedan prova och prata om vad vi tycker det smakar och varför. Skeppet bjuder på nå't ur kökets medelhavsbuffé och sedan kan man hänga kvar och tjöta. Cityysteriet drivs av Johan Rudh och är resultatet av ett livslångt skenande ostintresse. Tillverkning och butik finns sedan hösten 2020 i Slakthusområdet i Göteborg.

I första hand är det mjuka dessertostar. Det innebär vitmögelost, kittost och blåmögelost i ett antal varianter. Viss variation kommer per automatik, i och med att den organisk råvaran inte beter sig på exakt samma vis från en dag till en annan. Sedan hjälper man gärna till lite extra genom att skruva på recept och processer.

Hoppas vi ses där!


Om du har nåra funderingar så kan du som alltid nå oss på Jorgen@rekovin.com eller på 070-820 12 19!
︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat