nytt vin


Mytisk Muscat


Luc Faller är unikt bra på muscat och glädjande nog är det fler och fler av er som upptäckt det i sommar och beställt Faller Muscat (SB art.no 76986). Nu har vi fått ett nytt vin från Luc och Myriam på just Muscat men gjort som ett PetNat, dvs jäst med skal (Macererat) och lite svagt mousserande. Super gott!

Fallers nya PetNat släpps på systembolaget den 14e september!

Det här skriver vi om vinet på Rekovin.com/Butik;


FALLER, Muscat PetNat, 2019, Vin de France

“Mytisk Muscat”

Luc Faller gör mytiska Muscat viner! Fullt mogna Muscat druvor som jäst med skalet och har ett lätt bubbel. - Fruktigt som ett vitt, kraft som ett rött och bubbel som ett mousserande. Nytt tänk i Alsace men ändå traditionsenligt i att det absolut är ett vin för bordets goda!  

Här kommer lite citat från när vi provade vinet med RekoVin Community; "Bärnstensfärgad med doft av Muscat och Mandarin" "Mogna äpplen, russin och blommor" "Torr men fruktig smak med balanserad syra och beska" "Ett ofunkigt PetNat""Härligt vin - lite svårfångat" "Gott till buffé, kycklingspett och vegetariska rätter" "Kanon till hårdost och rostade mandlar".

Faller Muscat PetNat smakar annorlunda än ett konventionellt vin. Ekologiskt och utan tillsatta sulfiter.


Funderingar kan alltid skickas till Jorgen@rekovin.com


︎︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat