Tekniskt


Hur vi hanterar prishöjningar

Våra odlare i Alsace hade det svårt med vinskörden förra året. Först var det kallt och frost precis när vinrankorna satte frukt sedan mjöldagg som skadade vindruvorna och inte gick att använda. På vissa områden tog det 75% av det man vanligen skördar och det blir helt enkelt mindre vin att sälja.

Christian Binner sa "Jag trodde att jag kunde det här efter mer än tjugo egna skördar men efter det här året så vet jag att så är det inte" Liknande kommentarer fick vi även från våra övriga små familjegårdar. Samtidigt känner dom att det dom gör och går i frontlinjen för dvs ekologisk hållbar odling är viktigare än någonsin och att fler odlare snabbt måste ta sig dit.

Just idag har dom årgången innan, dvs 2020 på flaska och om detta året, 2022 blir bra kan de "slå ut skadan" på flera år, så vi får se hur det går. Våra odlare ber oss om att försöka förmedla det som händer så bra vi kan och förklara varför de ev. måste höja priserna.

Tyvärr så sammanfaller det med kostnadsökningar på andra områden; Transporter, Glas, Kork etc.  Allt verkar blir dyrare och just nu är det till och med brist på flaskor. Att transporter blir dyrare är logiskt och vi tror att det är långsiktigt. Vi skulle ha behövt höja priserna på grund av transportkostnaderna men så här långt har den höjningen kompenserats av att fler av er har köpt fler flaskor varje gång ni köper och då har transportkostnaden per flaska gått ned, -Tack för det!

Vi tror att det kommer en prishöjning från våra odlare och vi har börjat se det men vi väntar till vi fyller på och själva behöver betala det högre priset innan vi höjer. Just nu behöver vi höja två viner dels Christian Binners SiRose till 399 kr och Simonis Pinot Gris Clos des Chats till 369kr.


Frågor, funderingar, önskemål kan alltid skickas till Jorgen@rekovin.com


︎︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat