Vin & mat


Våra vinlådor


Vi har vinlådor på systemets beställningssortiment med två, tre eller sex flaskor från våra odlare. Syftet är att kunna erbjuda vinerna med lite lägre frakt-CO2 och lite billigare tack vare lägre fraktkostnad, per flaska. 

Vi får inte erbjuda vinet både som singel flaska och tre av samma sort i en låda för systembolaget. Det anses som att vi försöker sälja mer, tre flaskor istället för en, vilket är emot systemet grundidé. Eftersom vi vill representera småskalighet väljer vi att sälja flaskorna en och en till alla kunder i Sverige och som del i vinlåda med andra flaskor.

Vi vill gärna föra fram våra vinlådor och vilka valmöjligheter de ger och tänker därför att vi tar ett samlat tag och berättar hur vi tänkt när vi satt ihop dem. Om någon har en rolig idé på en vinlåda så hör av er.

(klicka på bilderna för att ta er till vinlådorna)

Här kommer vår vinlådskavalkad;“WinEmotion”

Tre viner från Christian Binner. Druvorna växer på det bästa grand cru läget till marken närmast gården. Christian är egensinnig och låter sig inte styras av konventioner - Ett vin som inte berör och väcker känslor är ointressant och det är väl tanken bakom denna vinlåda - "Vin som väcker känslor!".

Läs mer här.“Simonis Terroir”

Etienne och Katia gör generösa viner. Här har vi satt ihop två viner från ett och samma vinläge det ena Pinot Gris och det andra Riesling (läget heter Kazenstegel) och det tredje från annan jordmån, jäst tillsammans med skalen och gewürztraminer. Så mellan det två första är det bara druvan som skiljer åt och om man tar in det tredje så är det bara "husstilen" som är den gemensamma nämnaren - Idéen är att gå i "the Simonis" skor ett tag och lära känna deras vin  på riktigt!

Läs mer här.“Lissner”

Vi har slut på flera viner och ännu är den kommande årgången inte på flaska så vi har gjort en temporär Lissner låda. Våra tre bästa viner från Maison Lissner och här pratar vi kraftig fruktsyra och en riktigt "skruvad" Gewürztraminer. Det här är viner som får er att dra på smilbanden allra mest på vin mässor och vinprovningar så där har ni idéen!

Läs mer här.“Rött & vitt till fisk”

- De är allt!


Läs mer här.“Alsace signatur”

Vi har samlat sex flaskor i en vinlåda som vi tycker representerar det biodynamiska Alsace. Tre odlares signaturviner. Två Rohrer Pinot Noir 2017 är rött, elegant, frisk och fruktig. När Pinot Noir är som bäst!  Två Simonis Pinot Gris är generös och tydlig Pinot Gris som tar plats. Årgång 2019 med en otrolig frukt sötma/syra balans!. Två Faller Riesling Fruehmesse full av energi och Riesling frukt. - Perfekt nästan till vad som än serveras.


Läs mer här.“Två röda”

-innehåller två olika Pinot Noir från Alsace, -Lite lättare rött vin till bords!  En Pinot Noir 2017 som är frisk och fruktig och lite lättare i smaken. Faller Pinot Noir 2018 mer fruktsötma från en extremvarm sommar, om ni minns? På naturvinsmässan i november förra året  hade vi en besökare som smakade just Pinot Noir hos oss och tyckte det var så fantastiskt att hon fick tårar i ögonen.


Läs mer här.“Binner & Lissner”

Tre viner, två från Christian Binner och ett från Maison Lissner. SiRose är ett orange vin med både Gewürztraminer och Pinot Gris och det heter inte Ros för inte! S'Gelt är ett Riesling från samma gård, en druva, vitt till färgen men "orange" till hur det är odlat och jäst till vin. Samma med vinet från Maison Lissner, Riesling, med en god naturvinssmak! Super till tex ost.


Läs mer här.“Christian Binner”

Valmöjligheten att byta ut Maison Lissner Riesling i Binner&Lissner ovan till två S'Gelt istället. Dvs SiRose och två stycken S'Gelt Riesling.


Läs mer här.“Luc Faller”

Luc och Myriam låter viktiga saker ta tid. Det skall bli rätt och i centrum för all aktivitet står vinrankan. Inga kompromisser, odla så att kvaliteten på varje druva räknas så blir vinerna bra. Ren frukt, energifulla viner och fantastiska till mat. Pinot Blanc från 2013 med en touch av fatlagring - Fisk. Riesling Fruehmess 2018,friskt och fruktigt med fin fruktsötma från ett varmt år. Pinot Noir Rött men ibland tänker jag att odlarna i Alsace tänker som för sina vita viner även när dom odlar och jäser sitt röda vin; frisk frukt men igen från ett varmt 2018 så bra med fruktsötma i smaken.


Läs mer här.“Tre Riesling”

Vi tänkte det kunde vara spännande med tre oilka rieslingviner från Alsace. Ett som har jäst med skalen; S'Gelt från Christian Binner ,- så mer naturvinssmaker och två Biodynamiskt odlade med smaken mer åt traditionen i Alsace. Fantastiskt till mat naturligtvis men det går absolut att avnjuta dem själva som dom är.


Läs mer här.


Frågor eller önskemål?
Skriv gärna till Jorgen@rekovin.com så hörs vi snart!


︎︎
︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat