Nya Viner


Nytt från Simonis

Vi har satt ihop en vinlåda med tre av Etienne och Katias bästa viner som vi tycker är en spännande  kombination. Två viner från exakt samma läge, Katsenstegel utanför Ammerschwihr men två olika druvor. Ett tredje som avviker både i jordmån och druva och hur det har jäst till vin.  - ett Orange vin.  Även detta vin bär Gårdens signum vad det gäller odlingsfilosofi och vin stil kanske kan man förstå vad Etienne och Katia vill bidra med när naturen har sin gång. Att sitta och suga på dessa viner med några kompisar måste helt enkelt bli kul och inte minst gott! Vi har inte så många flaskor så vi har valt att lendast låta dem ingå i denna vinlåda.


Länk till lådan hittar du här!


Vinerna som ingår i lådan är:


Pinot Gris, Clos des Chats

Pinot Gris Clos des Chats finns redan i sortimentet sedan tidigare och är om du frågar mig, Simonis bästa vin. Pinot Gris när det är som bäst, generöst, fruktsötma som balanseras med friskt syrlighet…. super gott!

Läs mer här.


Riesling, Clos des Chats

Från samma läge som Pinot Gris, Clos des Chats men av Riesling druvan vilket känns både i doft och smak. Långsam mognad tack vare höjden över havet med kalla nätter, ger en elegant fruktig smak med lite av granitgrus. Förutom jordmånen delar vinet energin och generositeten från  Simonis odlingsfilosofi. Friskare men ändå generös och god fruktsötma.

Läs mer här.


Gew. L'Indien

Gew.(Gewürztraminer) druvorna får ett orange skal när dom mognar och det tar dom med sig när man jäser vinet med skalet - Orange vin alltså! .

Druvorna kommer från 50 åriga vinstockar planterade i granitgrus i dalen. Jäsning sker till 75% med stjälkarna kvar under 7 dagar i ståltank och lagras på fat till dess att buteljeringen sker på sommaren efterföljande år. Karaktäristisk smak av gew. blandat med de naturliga smakerna från skaljäsningen.

Läs mer här.

Etienne och Katia Simonis odlar och gör vin i Alsace i Frankrike. Gården är Biodynamisk och man försöker hela tiden utveckla gården för att öka mångfald och odla hållbart. Vinerna är generösa och väl balanserade av fruktsötma, friskhet och mineral och de vinner priser och uppskattning av vin journalister och professionella vinprovare. Kul att få göra en vinlåda med Simonis viner!


︎︎︎


-Jörgen︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat