Mat & Vin


SMÅSKALIGT


Vi tror på småskalighet! Vi tror att när besluten lyfts från lokalmiljön så börja man kompromissa, väga den ena nyttan mot den andra och det är vägen mot nåt' som inte är hållbart.

RekoVin importerar därför bara vin från små hållbara familjegårdar.

Vi är rätt övertygade om att om man skall lämna över sin lilla gård till en dotter eller en son så kör man inte gården i botten innan man lämnar över den. -Man agerar långsiktigt hållbart! -kortsiktig "greenwashing" som i företagsvärlden, är otänkbar.

Vi vill representera våra småskaliga odlare så bra vi kan i Sverige. Så vi tänker att om vi kan knyta ihop enskilda vinentusiaster oavsett var man bor i Sverige med våra småskaliga odlare så har vi åstadkommit nåt'. Vi utnyttjar på det sättet Systembolaget, som man väl måste anse var storskalighetsdistribution för att nå ut. Man skall kunna köpa våra viner oavsett om man bor i Piteå eller i centrala Malmö.

Med tanke på hur Systembolaget jobbar och vilka kriterier man sätter upp så kommer våra odlares små volymer och hantverksmässiga arbete inte rymmas i det sortiment som finns i alla butiker. Det finns ett tillfälligt sortiment på systembolaget, men då hamnar flaskorna till stor del i storstädernas butiker och inte tex i Piteå så därför håller vi fast vid beställningssortimentet som vår valda kanal ut till alla kunder i Sverige. Glädjande nog så har vi också en väldigt god spridning på våra kunder. Vi har nu levererat till 180 olika systembolag och  ca 50% av våra order är i Sthm/Gbg/Malmö och 50% är i övriga Sverige.Våra viner serveras också på restaurang och det är ju ytterligare ett sätt att nå ut med våra småskaligaodlares viner till konsumenter i Sverige. De flesta restauranger är små så många har samma syn på småskalighet men det finns kedjor och då är vi inte där. Ett seriöst hållbarhetsarbete spelar då kanske en större roll. Det är många restauranger, vinbarer och live scener som tänker precis så här och fler blir det, så det är roligt. Hoppas fler hör av sig nu när covid restriktionerna släpps. Det vore kul med lite ställen utanför storstäderna, vi får se.

-Jörgen︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat