NYTT VIN

“ROTHSTEIN” ANLÄNDER!

Inlägg no. 38

2021/06/07 Vi har fått möjligheten att addera ännu ett av Maison Lissners Naturviner till sortimentet. Kul! Lissner Riesling Rothstein är ett typiskt Riesling vin med mycket fruktsyra och samtidigt ett typiskt Lissner naturvin med balanserande syra-sälta-beska. Vinet är mer delikat än det unga kraftiga Lissner Riesling Wolxhem. Lissner Riesling Rothstein odlas på den del av Lissners vinodling som har en röd sten berggrund, (därav namnet) och det är just den röda berggrunden som ger karaktären till vinet.

Vinet finns tillgängligt idag för alla svenska kunder via systembolagets beställningssortiment. Nr 52477 och kostar 369 kronor.

Klicka här för en direkt länk!

Rothstein är ett "elegant" Naturvin utan tillsatt sulfit. Smaken är fruktig med tydlig frukt syra från riesling druvan, toner av honung och aprikos och mineral. Syra, sälta och beska är alla tydliga i smaken. Ett perfekt vin till Förrätter, Skaldjur och grillad fisk. Syrligheten och att vinet är så delikat gör att det passar till många olika smakkombinationer inte minst ost - perfekt uppfriskande nu på sommaren! Kan lagras 5 år.


︎︎

︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat