AKTUELLT

NY VINLÅDA: SKALDJUR! 

Inlägg no. 21

2020-11-10
Vi lanserar en ny vinlåda idag, speciellt med tanke på skaldjur. Här tänker vi inte glögg eller höstgrytor utan friska, fruktiga, lätta viner och skaldjur.

Det har sagts förut; Alsace äger bordet!

Vi börjar med räkorna och lägger i en Rohrer Sylvaner. Enligt mig är den helt perfekt i denna matchning. Lätt, elegant och luftig lyfter den räkorna utan att konkurrera om utrymmet. Till Kräftorna lägger vi i Simonis Sylvaner från gamla stockar. Simonis vin är mer generöst, det har mer fruktighet och passar bättre till havskräftornas lite torrare skaldjurssmak. Slutligen en Simonis Pinot Gris som passar till krabban eller om vi gör lite mer med skaldjuren, tex gratinerar kräftorna. Det låter nästan som att det krävs kirurgisk precision att få till en bra smakkombo men det är det naturligtvis inte, och vi tycker som bekant olika. Tyckte ändå att det kunde vara kul att sätta ihop nåt som du kan prova och ställa mot det du normalt dricker, kanske roa och bredda lite. Ha en god och kul testning! Alla vinerna är Biodynamiska.


Du hittar vinlådan här! ︎ Jorgen@Rekovin.com                    ︎ 0708 201219                     ︎ @reko_vin                     ︎ EkoCertifikat