SANDRINE HENRIOT / MORGON 2020 / “LES CHARMES”


2020 - Ung med härlig frukt lite strävhet!


Sandrine lever sin dröm! Ung, kvinnlig vinmakare med egen vingård och erfarenhet från bourgogneodlare, vilket läge att få skapa sin drömgård och sitt drömvin! Morgon har rykte om sig som kanske den bästa kommunen i Beaujolais och Sandrines vingårdar ligger på 400 meter över havet som med sina kalla nätter ger frisk fruktsyra till druvorna och vinet. Som naturvinsodlare, med minimal påverkan från människan på vinet så spelar jordmaån, höjd över havet och vädret stor roll för hur vinet smakar. Druvan i Beaujolais är Gamay och Sandrine är traditionen nära men med en strävan till viner med betoning på fruktsyra.

2020 var vädret lite mitt emellan 2018 och 2019. Det som gjorde Sandrine lycklig var att hon fick regn i Augusti högst upp i odlingen och det gav en riktigt bra kick till fruktsyran.  För att vara ett Beaujolais Morgon så skulle jag säga att det är ett friskare vin med tydlig fokus på fruktigheten.

Det här är nära det drömvin Sandrine vill skapa på sin gård!


När vi provade vinet sa vår Community;

"Blåröd färg, ungt, fruktigt, lite spritsigt och lätt strävhet" "Lätt och syrligt - nästan åt lingon" "Druvig doft" "Frukt men samtidigt ett torrt vin" "Man lurar sig lätt på vinet att det är lätt men det smakar mer ju kraftigare mat man äter"

"Vinet var väldigt gott till mat" "Jag dricker vinet med mat för den goda fruktsyrligheten" "Jag dricker gärna vinet till nåt salt för då kommer frukten fram ännu bättre" "Man blir glad av att dricka beaujolais viner!"

"Syrligt nästan lite spritsigt" "Ungt och fräscht" "Blåröd färg" "Samma dofter och smaker som i dom andra vinerna men lättare" "Lättdrucket!" "Gräs eller örter i doften" "God fruktsyra och rätt lätt så det går bra att dricka med mat eller för sig själv." "Kanon till mat som alltid när det är bra med fruktsyra i vinet" "Ett vin för alla dom som gillar syrliga viner!"Läs mer om Sandrine Henriot ︎

Smakar det annorlunda? ︎

Varför kostar det mer? ︎

289 kr/st


GÅRD

Domaine Sandrine Henriot, Régnié-Durette, Beaujolais, Frankrike

VINODLARE

Sandrine Henriot

STORLEK PÅ GÅRD

3,3ha

FAMILJEGÅRD

ja.

FILOSOFI

Biodynamisk odling

LÄGE + JORDMÅN

Morgon, Les Charmes. jordmånen är en blandning av sand, sten och lera.

STOCKENS ÅLDER

70 år

ÅRGÅNG

2020

VOLYM & FÖRPACKNING

750ml, glasflaska

ALKOHOL

12,79%

FÄRG

Rött

DRUVOR

Gamay 100%

ALLERGENER

Socker: 1,3g/l
Syra: 4,06g/l
Sulfiter fria: mg/l
Sulfiter totalt: 24mg/l
Mjölkprodukter: nej
Äggprodukter: nej

LABBRAPORT

LÄNK HÄR

FRAKT TILL VÅRT LAGER

181 mil

VIKT PÅ FLASKA (TOM)

400g

VIKT PÅ FLASKA (FULL)

1135g

FRÅGOR?

Skicka dom gärna till Jorgen@rekovin.com så hörs vi! Säg hej! ︎

︎ Jorgen@Rekovin.com - ︎ 0708-201219 - ︎ @reko_vin - ︎EkoCertifikat